22/4/15

CONCERT A 'ESCOLA: EL PIANO

Avui hem tingut entre nosaltres l'Alberto, que és el pianista del grup d'enguany.
Per començar a tocat el piano elèctric de l'aula amb so de clave ( clavicèmbal). Era una peça de J. S. Bach ( Preludi núm. 1, de l'obra "El clavecí ben temperat", escrit entre 1722-1740. Es tracta d'una sèrie de preludis i fugues escrits per a totes les tonalitats, tant majors com menors. Amb el clavícèmbal hi havia pocs matisos de so i d'intensitat.Recordem que les cordes es pincen amb un plectre. En canvi, amb el PIANOFORTE, com s'anomenava el piano, ja es podien fer canvis d'intensitat: de fort a fluix...
             
Seguidament ens ha interpretat una peça de  Keith Jarrett, que és un compositor i pianista nordamericà, que tant interpreta peces de jazz com altres de més clàssiques.
           
També ha tocat una peça de swing  i un blues, els dos dels anys 1950's. Ens ha recoirdat la importància del BLUES en la música de més tard, com ara el Rock i el Pop. En aquest cas ha presentat el tema i després ha improvisat.
               
             
El Piano és un instrument harmònic, ja que tocant vàries notes al mateix tempses pot aconseguir molta riquesa de sons (cosa que no passa, per exemple, amb els instruments de vent).
Consta de 3 pedals, que serveixen per aguantar el so (allargant la nota),perquè soni més fluix o per aconseguir l'efecte de sordina (molt més fluix, serveix per poder tocar sense molestar altres persones).
Hem parlat  de qui estudiava música fora de l'escola. I de qui estudiava piano. la Júlia A. també ha volgut interpretar un estudi de J.S.Bach

             
L'Alberto també ha tocat amb el teclat i so d'orgue la peça de THE BEATLES, "Yesterday".
              
GRÀCIES!!!!