13/4/16

MÚSICS A L 'ESCOLA: EL BAIX ELÈCTRIC

Avui ha vingut en Valentí, que és músic i  toca el baix elèctric.
Primer ens ha explivcat la diferència entre l'origen de la guitarra elèctrica, que prové del llaüt, i del baix elèctric, que ve del contrabaix.
El seu  té cinc cordes, i d'aquesta manera pot fer més notes greus. Té un registre bastant ampli (va des de molt greu a força agut). En valentí va comprar aquest baix en un luthier molt reconegut que es diu JERZY DROZD, polonès. Els botons serveixen per regular el volum i el to, que pot ser més greu o més agut.
La funció del baix és d'acompanyar. El so es recull a les "pastilles" i necessita l'amplificador, ja que no té caixa de ressonància.
Ens ha mostrat com el que realment fa que un estil sigui diferent a un altre és el ritme. I l'actitud és bàsica per transmetre sentiments i sensacions. Ell sempre que escolta música procura trobar i descobrir els instruments que sonen i, sobretot, el ritme. No es distingeixen gaire per l'estructuta, els estils, si venen del blues, o de la bossa...
         
         
I si canvia el ritme de la cançó Sol solet?
         
Com ens pot acompanyar mentre cantem una cançó, en aquest cas l'himne del Barça? Doncs fent "WALKING", com "caminant" per les notes dels acords, nota per nota.
         
Aquí podreu veure  el taller-botiga on en valentí va comprar el seu baix elèctric.